Logo HorizontalWoltLogo
Menü

GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ZÓNA KIALAKÍTÁSA I. Ipari Park I. ütem

2023. ápr. 18.
Gazdaságfejlesztési zónaIparterületPályázatProjekt

Széchenyi Terv Plusz Logó

A kedvezményezett neve: Villány Város Önkormányzata
A fejlesztés tárgya: Gazdaságfejlesztési zóna kialakítása I.
A szerződött támogatás összege: 600 000 000,-Ft
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2025.06.30.

A projekt helyszíne a meglévő elkerülő út (5701. sz. út) és a tervezett M6 Lippói csomópontjával való összeköttetést biztosító utak által határolt terület déli részén, az M6 összekötő úthoz közel, ahhoz kapcsolódva tervezett 16,2639 ha terület.

A település kedvező elhelyezkedése kiváló alapot kínál arra, hogy az iparterület kialakításával új vállalkozások költözzenek be és kezdjék meg termelő, szolgáltató tevékenységüket. A fejlesztés hatására kialakuló helyi és térségi feltételek elősegítik a gazdaság működését, növekszik a vállalkozások munkahelyteremtő képessége, valamint az iparterület kialakításával a helyi vállalkozások megerősödnek, ezáltal elősegítik a foglalkoztatás bővítését.

A beruházás három fő elemre bontható:

1. Az iparterület telekhatáron belüli alapinfrastruktúra kiépítése: az útépítésnél nevezett, 16,0 m szabályozási szélességű közlekedési és közműelhelyezési terület alkalmas arra, hogy a szükséges közművek, a védőtávolságaikkal együtt közterületen elhelyezhetők legyenek. A fejlesztés során teljes közműellátottság kialakítása a cél, mely tartalmazza a villamos energia, gáz, ivóvíz, csapadékvíz, szennyvíz, hírközlés hálózatok kialakítását területen belül, továbbá a közművégpontok és a terület közötti, szükséges vezetékszakaszok kiépítését is

2. A termelő és szolgáltató tevékenységekhez kapcsolódó új épület építése: egy bérbeadásra tervezett, könnyűszerkezetes, szeparálható, bővíthető csarnoképület kialakítása bruttó 500m2-en. A csarnok előregyártott tartószerkezeten szendvicspanel kialakítással tervezett, egy szociális blokkal, öltözővel, az alapterület 2-3 részre szeparálható.

3. Az iparterület elérhetőségét megteremtő utak, csomópontok kialakítása: az iparterület feltáró útja 16,0m szabályozási szélességgel kerül kialakításra, mely szélesség alkalmas a közlekedési felületek, berendezési tárgyaik és a szükséges közművek elhelyezésére is. A kiszolgálóút tervezett hossza 895m.

Megosztás