Logo HorizontalWoltLogo
Menü

Villányban is elindult a „CseppetSem!” Program

2021. ápr. 13.
CseppetSemProgram

Villányban is elindult a „CseppetSem!” Program – Gyűjtsük együtt egy közös célért a használt sütőolajat, sütőzsiradékot!

Villány Város Önkormányzata is csatlakozott ahhoz az országos programhoz, amelynek keretében az önkormányzatok és a Biotrans Kft. együttműködése révén 2020 októbere óta 650 magyarországi településen létesültek lakossági használt sütőolaj- és sütőzsiradék-gyűjtési pontok, ahonnan a rendszeres és szakszerű elszállításról, valamint a megfelelő hasznosítónak vagy ártalmatlanítónak történő átadásáról az önkormányzat szerződött szolgáltatója, a Biotrans Kft. gondoskodik.

A Villányban található „CseppetSem!” pontok használatával lakosaink hozzájárulhatnak környezetünk védelméhez, egyúttal kilogrammonként 25 Ft-tal támogathatják a Villányi Kikerics Óvodát.

A kihelyezett 240 literes műanyag gyűjtőedényeket a Kölcsey Ferenc utcai parkolóban (orvosi rendelőnél) lévő szelektív hulladékgyűjtő sziget, valamint a Szakiskola Baross Gábor utcai parkolójában (Kollégiumnál) lévő szelektív hulladékgyűjtő sziget mellett találják.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a kihelyezett gyűjtőpontok kizárólag lakossági használt sütőolaj vagy sütőzsiradék elhelyezésére szolgálnak! Kérjük, hogy a használt sütőolajat, sütőzsírt cseppmentesen, zárt csomagolásban (az olajat lezárt PET palackban, a zsírt zárt befőttesüvegben) szíveskedjenek elhelyezni.

Kérjük, vegyék igénybe a lakossági gyűjtőpontokat, ezzel járulva hozzá környezetünk, településünk megóvásához és támogatásban részesülő, gyermekeinket gondozó, nevelő intézményünk működéséhez!

Egy liter szelektíven gyűjtött olajjal 1 millió liter ivóvizet „menthetünk” meg!

Megosztás